Alves Cork

Διαδικασία παραγωγής στην Ελλάδα

Οι φελλοί σε πρωτογενή μορφή πλένονται με ειδική μέθοδο «απο-αρωματισμού», η μέθοδος αυτή δίνει άριστα αποτελέσματα όχι μόνο στην απομάκρυνση του TCA, αλλά και στην αποβολή άλλων δυσάρεστων και ανεπιθύμητων οσμών,

  • Οι φελλοί στεγνώνονται και μετά ακολουθεί λείανση ώστε να αποκτήσουν τις τελικές διαστάσεις, μήκος και διάμετρο με βάση τις ανάγκες του πελάτη και τις προδιαγραφές της φιάλης,
  • Έλεγχος της μηχανικής αντοχής του σώματος των φελλών στις πλευρικές πιέσεις, προς αποφυγή προβλημάτων (πχ σπασίμο) κατά την εισαγωγή και εξαγωγή του φελλού από τη φιάλη. Η μέθοδος ελέγχου αυτή αναπτύχθηκε στα εργαστήρια  της ALVESPortugalCork, μετά από μακρόχρονη έρευνα.
  • Δεύτερη οπτική διαλογή των φελλών, απομάκρυνση αυτών που εμφανίζουν ελαττώματα, πχ από έντομα,
  • Δεύτερη αποστείρωση των φελλών με υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2),
  • Ηλεκτρονική διαλογή (μηχανή διαλογής με φωτοκύτταρο) του σώματος και των κεφαλών των φελλών,
  • Οπτική διαλογή με το χέρι για ομαλοποίηση της ποιότητας.
  • Στην συνέχεια:  
    Α) Τα πώματα φυσικού φελλού “ALVES COLLECTION” αποθηκεύονται σε αεριζόμενους χώρους, με ελεγχόμενα, σταθερά επίπεδα υγρασίας,
    Β) Οι υπόλοιποι φελλοί οδηγούνται στο τμήμα Colmation, όπου θα εφαρμοστεί η μέθοδος SuperbCork,
  • Τύπωμα λογοτύπου πελάτη στο σώμα και στην κεφαλή των φελλών,
  • Επιφανειακή επεξεργασίατων φελλών, με σιλικόνη και παραφίνη, για διευκόλυνση εμφιάλωσης και εξαγωγής του φελλού από τη φιάλη,
  • Συσκευασία των φελλών σε αεροστεγείς σακούλες πολυαιθυλενίου με προσθήκη διοξειδίου του θείου (SO2).

 
alves eshop  alves eshop  
PORTUGAL CORK I.K.E.   ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΩΜΑΤΩΝ ΦΕΛΛΟΥ - ΕΜΠΟΡΙΑ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ
facebook alves
twitter alves
Site by Salt & Pepper  |   incom cms  |   web promotion